Your search results

Over Albanië

Verborgen Parel

Albanië is nog steeds een onontdekt deel van Europa. Het heeft prachtige bezienswaardigheden, geweldige landschappen, een fantastische kustlijn en een rijke cultuur. Het is een top bestemming in ontwikkeling. Albanië ligt op ongeveer 2000 km van Nederland tussen Italië en Griekenland. Er zijn regelmatige rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Tirana in Albanië. Het land is gemakkelijk te reizen met de auto of bus. Albanezen zijn een trotse mensen met een goed gevoel voor humor. Albanezen houden van hun tradities, dit maakt het land voelen aangenaam en authentiek.

De Albanese Rivièra heeft een mediterraan klimaat. De warmste en droogste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 26 graden, maar met een mooie zeebries, de koudste maanden zijn januari en februari met een gemiddelde temperatuur van 9 graden.

Albaneese Rivièra

Albanese Rivièra is een prachtige kust in de Middellandse Zee. Er is zoveel te ontdekken  in dit prachtige deel van Albanië, zoals wij: prachtige stranden met diep en zeer schoon water, turquoise baaien met fascinerende landschappen, prachtige grotten, traditionele dorpjes, bergpassen, adembenemende viepunten langs de ruige kust en een veel bosjes sinaasappelen, citroenen en olijven. Er wacht u een onvergetelijke ervaring!

Prachtige Regio's en Rijke Historie

Saranda is gelegen aan de kust en in een heuvelachtig gebied, 15 kilometer ten zuiden van de kustplaats is de UNESCO World Heritage site Butrint. De stad met uitzicht op het Griekse eiland Corfu heeft een rijk nachtleven en vele goede restaurants. Het ligt tussen de heuvels en heeft de mooiste stranden van Albanië. Durres is de oudste stad van Albanië en dateert uit de zevende eeuw voor Christus. Durres is de stad van prachtige stranden en zee. Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden is een ruïne van een Romeins amfitheater.

Tirana is een frisse moderne stad die volledig is uitgerust. Sinds 1992 heeft ze een grondige renovatie ondergaan. Nu zijn er veel koffiehuizen, bars en restaurants. De invloeden van het communisme zijn nog steeds merkbaar in de vorm van een overvloed aan prachtige historische gebouwen en luxueuze afwerkingen. Bezoek de prachtige pleinen, bunkers en vele uitstekende musea en kunst installaties.

Als je verder naar het noorden komt, kom je naar Berat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft sterke invloeden van het Ottomaanse Rijk. Er is een kasteel en mooie witte huizen. Gjirokastër wordt vaak de tweelingstad van Berat genoemd. Net als Berat, Gjirokastër heeft ook witte huizen in de Ottomaanse stijl. De forten en stenen huizen zijn zeker een bezoekje waard.

Albanië maakte deel uit van het Ottomaanse Rijk, waardoor een groot deel van het land moslim. In 1912 kondigde het zijn onafhankelijkheid aan en van 1925 Albanië werd een Republiek die door Ahmet Zogu, een vroegere krijgsheren wordt geleid die zich zog bekroonde. Religie werd verboden in de tijd van het communisme. Het land is op de opkomst, is het nog steeds herstellende van het communistische regime dat het heeft geregeerd voor meer dan 40 jaar. Dit kwam pas tot een einde in 1992 toen Albanië een Republiek werd.

Compare Listings